Xtandit

De uitdaging

Xtandit is leverancier van kopieermachines en businesspartner voor documentprocessen en printomgevingen. Xtandit merkte dat de binding met haar klanten verminderde zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Het merk en de beloften van het merk waren voor de eigen medewerkers en klanten niet helder. Xtandit wilde met ons een onderscheidende en memorabele klantbeleving voor haar (potentiële) klanten creëren, gebaseerd op unieke Xtandit-waarden en inspirerende Xtandit-beloften. Met als uiteindelijke doel klanten die meer kopen, langer blijven en positief aanbevelen. Vanuit dagelijks contact met klanten had Xtandit veel individueel en persoonlijk inzicht in haar klanten, maar weinig verzamelde en diepgaande klantinzichten. Hier lag een kans om met goed inzicht de klantbeleving te verbeteren.

De oplossing

Het formeren van een multidisciplinair team was hier een belangrijk startpunt. Het team werkte niet alleen inhoudelijk aan het project, maar het creëerde ook buzz rondom het werken vanuit de Xtandit-waarden.

Middels verschillende workshops zijn de Xtandit waarden vormgegeven. Waarbij doelbewust doorgebouwd is op de heritage van de organisatie. Het hart van de organisatie is gezocht, benoemd, beoordeeld en verder uitgewerkt.  Klantarena’s met klanten uit verschillende branches hebben geleid tot inzicht in de belangrijkste behoeften en wensen van de klanten en de relevantie van de Xtandit waarden. Dit alles is met het projectteam samengesmolten tot voor de organisatie begrijpelijke, relevante en pakkende Xtandit beloften. In een kwantitatief onderzoek is bekeken in hoeverre de organisatie op koers lag en waar extra aandacht benodigd was. Daarmee was het materiaal gecreëerd om de medewerkers te trainen. Alle Xtandit medewerkers zijn door TOTE-M getraind om de Xtandit waarden te doorvoelen en te ervaren hoe zij met hun eigen unieke kracht deze waarden aan de klant waar kunnen maken. Tevens is er een toolkit voor managers ontwikkeld om verder te pakken op de training.

Het resultaat

De waarden die in het hart van Xtandit liggen zijn: Afspraak is Afspraak, Betrokken en Gedreven. Deze waarden zijn met medewerkers en klanten getoetst en van betekenis voorzien. Er is een wereld rondom de waarden heen gecreëerd, concreet gemaakt door beloften. Voordat de training van de medewerkers is gestart, vond er een bedrijfsbrede kick-on van het programma plaats. De kick-on was een spektakel dat de medewerkers kennis liet maken met de Xtandit-waarden en de nut en noodzaak van het werken volgende de Xtanditwaarden. Jan van Setten zorgde voor humor, luchtigheid en een extra stapje impact. In 1 klap was de gehele organisatie klaar voor de training. Alle medewerkers hebben de training meegemaakt en hebben geleerd hoe zij invulling kunnen geven aan Afspraak is Afspraak, Betrokken en Gedreven. Ieder op zijn eigen unieke wijze, voor de klant. Het traject heeft geleid tot hernieuwde energie, medewerkers die weten waar ze voor staan en met passie werken.

Wil je meer weten over wat wij Xtandit gedaan hebben, neem dan contact met ons op.

Comments are closed.