Visie TOTE-M

binocular

Visie TOTE-M

Bij TOTE-M worden we gedreven door onze purpose: het creëren, faciliteren en borgen van waardevolle ontmoetingen. Organisaties, die waardevolle ontmoetingen creëren, maken het verschil. In onze ogen is een ontmoeting pas waardevol als die door beide partijen zo ervaren wordt.

Daarbij zijn niet alleen de behoeftes en wensen van de klant belangrijk, maar ook het merk en het doel van de organisatie. Door deze twee pilaren te combineren in onze unieke methode, zijn wij als geen ander in staat te helpen bij het creëren van een Merk-waardige klantbeleving. Het gevolg: loyaal klantgedrag en warme aanbevelingen van klanten.

Drie waardes laten wij terug te laten komen in alles wat wij doen: Persoonlijk, Memorabel en Duurzaam. Dit geldt voor de beleving die we willen creëren voor uw klanten, maar ook voor hoe wij met onze klanten en relaties om gaan.

Persoonlijk
Klanten willen herkend, erkend en gewaardeerd worden. Wij vinden het belangrijk verder te gaan dan de zakelijke relatie en jou persoonlijk te leren kennen. Wij geloven erin dat klanten pas echt goed geholpen kunnen worden als er oog is voor het verhaal achter de mens.

Memorabel
Een beleving is pas effectief als de klant deze ook (positief) onthoudt. Voor het memorabel maken van de customer experience maken wij gebruik van wetenschappelijk onderzoek van Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman. Door de uitkomsten van zijn onderzoek toe te passen in onze methode kunnen wij jou helpen een letterlijk onvergetelijke beleving te bieden aan jouw klanten.

Duurzaam
Met de meeste van onze klanten werken wij al vele jaren met veel plezier samen. Die ervaring gunnen wij jou en jouw klanten natuurlijk ook. Langdurige relaties die voor beide kanten waardevol zijn, zijn de sleutel tot lange termijn succes. Wij helpen jou met het verbeteren en verlengen van de relatie met jouw klanten, medewerkers en leveranciers.

Post a Comment