De Student Journey: Mission HAN-possible!

De Student Journey, Mission HAN-possible!

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) wil jongeren stimuleren om een bewuste studiekeuze te maken. Want dat geeft de grootste kans op plezier en succes tijdens de studie en daarna. Nog teveel studenten komen er tijdens het eerste jaar achter dat ze niet op de juiste plek zitten. Zaak voor de HAN om jongeren te helpen om erachter te komen welke studie het beste bij hen past. De HAN is aan de slag gegaan met het project Student Journey om erachter te komen op welke manier ze dit het beste kan doen.  

In de schoenen van de aankomend student

Het te starten project Student Journey moest veel vragen gaan beantwoorden. Hoe ziet die studiekeuzereis van de student er eigenlijk uit? Hoe beleven jongeren deze reis nu?  Hoe kunnen we in de reis de binding tussen de student, opleiding en HAN optimaliseren? En als we de reis willen optimaliseren, waar focussen we ons op als er een beperkte capaciteit en een beperkt budget beschikbaar is? Om de antwoorden op deze vragen te vinden is de HAN de samenwerking aangegaan met het bureau TOTE-M uit Amsterdam. 

 

Over de sprekers

Kees Kerkvliet, Managing Director van TOTE-M licht toe: “Bij de samenwerking hebben we ons gericht op het eerste stukje van de journey, namelijk van de oriëntatie tot de start van een studie bij de HAN. Door middel van een combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek hebben we inzicht gekregen in de beleving van aankomend studenten. Uniek is dat in iedere fase van het project studenten hebben meegedacht.”

 

Simone Marks, Sr. Marketing en Communicatieadviseur bij de HAN: “Het project Student Journey heeft veel opgeleverd. Een goede basis om keuzes te kunnen maken waar je aandacht en budget aan gaat besteden. De afronding van het Student journey project betekende de start van veel nieuwe projecten voor het toevoegen en het optimaliseren van de touchpoints met de grootste impact in de journey”. 

 

Personal video

Om een onderscheidende en memorabele beleving te creëren is onder meer gekozen voor het inzetten van personal video op twee momenten in het aanmeldproces. Alle aankomend studenten ontvangen een video die niet alleen is gepersonaliseerd op basis van tekst, maar waarvan ook de boodschap is gepersonaliseerd door een dynamische opbouw van scenes op basis van beschikbare data. 

 

MIE 2019

Tijdens MIE 2019 hebben Simone Marks en Kees Kerkvliet de Customer Journey methodiek van TOTE-M en de concrete resultaten van deze case nader toegelicht tijdens de presentatie: De Student Journey: Mission HAN-possible!

Kon je er niet bij zijn maar wil je wel meer weten over de Student Journey of de Customer Journey methodiek van TOTE-M? Neem dan contact op met Kees Kerkvliet via 020-4207780.