(Nederlands) Graydon

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De uitdaging

Graydon helpt het bedrijfsleven al 130 jaar lang aan waardevolle bedrijfsinformatie om weloverwogen financiële en commerciële beslissingen te nemen. Door uit diverse bronnen grote hoeveelheden data te verzamelen, analyseren en interpreteren, levert Graydon haar klanten inzichten op het gebied van kredietinformatie, risk & compliance en marketinginformatie. Graydon heeft kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Londen en Cardiff. Met de herkomst en het hoofdkantoor gevestigd in Nederland. De concurrentie vanuit prijstechnisch toegankelijke online partijen neemt toe. TOTE-M is gevraagd om ondersteuning te bieden bij het vastdrukken van de meerwaarde van Graydon en om Customer Centricity een vaste plek te geven in de organisatie. Graydon is een dynamische hands-on club. Dit programma is dan ook vormgegeven in intensieve co-creatie met het Customer Experience Team binnen de organisatie. 

 

 

 

 

 

De aanpak

Goed voorbeeld doet goed volgen. Het geloof van het MT in een programma zien wij als een voorwaarde van succes. We zijn begonnen bij het realiseren van draagvlak bij het global MT met een pakkende kick-on. Daarna is het gedachtengoed en het programma met het Customer Experience Team uitgerold over de gehele Nederlandse organisatie. Hier hebben we twee sporen gevolgd, een Customer Journey en een Merk-waardig gedrag traject. Met het Customer Journey traject is duidelijk geworden hoe de klanten de reis bij Graydon ervaren, waar Graydon het verschil maakt en hoe Graydon deze reis nog memorabeler kan maken voor hun klanten. Naast deze instrumentele aanpassingen is het van belang om het klantgerichte gedrag van managers en medewerkers te stimuleren en focussen. In het Merk-waardig gedrag traject zijn allereerst de huidige kernwaarden van Graydon uitgewerkt en vertaald naar klantbeloften. We hebben hier creatieve workshops voor ingezet, waar de teamleden met veel energie en fun tot mooie resultaten kwamen. Daarna is met kwantitatief onderzoek gekeken in hoeverre de kernwaarden en het bijbehorende gedrag al herkend wordt door klanten en medewerkers en wat er nodig is om hier nog meer aan tegemoet te komen. Met deze resultaten zijn we aan de slag gegaan.

Het resultaat

Graydon is begonnen met een try-out op het team account management, dit heeft geresulteerd een verbetering van het retentiepercentage. In 8 maanden tijd is retentie met 10% verbeterd. Ook hebben zij video chat geïntroduceerd bij het team Inside Sales. Het team geeft online demo’s op behoefte. Hierdoor kan de prospect zelf online het product zien en testen. Dit stelt Graydon in staat bedrijven te helpen risico’s te minimaliseren, maar bovenal kansen te signaleren. Het resultaat is dat Graydon een significante groei zien in de orderwaarde bij het team Inside Sales. Graydon kan hierdoor de merkbelofte nog beter waarmaken.

 

Sinan Kaygusuz – Manager Sales Graydon Nederland 

‘Als koploper in de markt, ben je in de dagelijkse praktijk zo gefocust om dit te blijven dat je af en toe wel eens vergeet waarom je koploper bent… dankzij onze klanten. Alleen als we onze klanten voorop stellen in alles wat we doen, kunnen we onze positie behouden en versterken. 

Wij willen graag onze merkbelofte ‘Here to help you grow’ waarmaken. Deze denkwijze hebben we als Customer Centricity team met de ondersteuning van TOTE-M verder kunnen laten landen binnen onze organisatie. Het is waanzinnig mooi om te zien hoe onze medewerkers met passie deze belofte waarmaken.  Dat hebben onze klanten inmiddels ook opgemerkt, gezien de vele positieve reacties die we hebben gekregen. En dat doet ons goed!’

 

 

Wil je meer weten over wat wij voor Graydon gedaan hebben, neem dan contact met ons op.

Bekijk ook de CX clip met Sinan waarin hij meer vertelt over CX in een B2B organisatie.

Comments are closed.