WoON Twente – Themasessie Klantinvloed

Op dinsdag 14 juni mocht TOTE-M in het stadion van Heracles Almelo een themasessie organiseren voor WoON Twente. Het thema van de sessie: Klantinvloed en de toegevoegde waarde voor woningcorporaties om het onderwerp klantbeleving hoog op de agenda te zetten. 

WoON Twente is een enthousiaste vereniging bestaande uit 16 woningcorporaties die kennis en ervaring uit de regio bundelen om gezamenlijke uitdagingen op te pakken. Tijdens de themasessie waren ook diverse, bij de woningcorporaties aangesloten, huurdersbelangenverenigingen aanwezig. Als huurders en vertegenwoordigers mochten zij natuurlijk niet ontbreken. 

In vogelvlucht namen Kees Kerkvliet en Tamara Rolman het publiek mee in een aantal inspirerende voorbeelden van organisaties die zich op positieve of negatieve manieren onderscheiden op het vlak van klantbeleving. Antwoorden zijn gegeven op de vraag waarom woningcorporaties aan klantbeleving willen werken. Tamara besprak vanuit haar verleden bij Rochdale ook een leerzame case rondom het reparatieproces.

Tot slot werd een centrale vraag rondom de dienstverlening besproken namelijk wat is hierin nu écht belangrijk voor de huurder en wat is er écht belangrijk voor de woningcorporaties? En, belangrijker nog, waar vinden deze twee overlap met elkaar? Uiteindelijk leidt die oplossing van dit vraagstuk namelijk tot zowel enthousiaste huurders als enthousiaste medewerkers en een succesvolle corporatie.

De corporatiemedewerkers en huurders(vertegenwoordigers) gingen afzonderlijk van elkaar met deze vraag aan de slag en wat bleek? Hoe verrassend snel onderdelen in de dienstverlening door beiden als belangrijk worden benoemd. Openheid en goede communicatie voerde hierin de boventoon. De eerste aanzet is daarmee gegeven en zowel de woningcorporaties als huurdersbelangenverenigingen kunnen daarmee vooruit. De avond is vanzelfsprekend met een gezellige borrel afgesloten!