(Nederlands) De kracht van Klantarena’s

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Het blijft magisch om de kracht van Klantarena’s te mogen ervaren. Vorige week gingen we in gesprek met twee groepen huurders van Woningcorporatie Trivire in Dordrecht. We spraken over hoe huurders het huren (willen) ervaren, hoe zij tegen de dienstverlening van Trivire aankijken, wat hier goed gaat en wat hier beter in kan. De vele inzichten helpen Trivire bepalen waar zij het verschil kan maken voor haar huurders en echt van betekenis kan zijn. “We hebben met deze input goud in handen waar we mee aan de slag kunnen”, aldus Daphne Borst, senior communicatieadviseur bij Trivire.

Een klantarena is een gespreksvorm waarbij een onafhankelijk gespreksleider in gesprek gaat met je klanten. Een groep medewerkers kijkt en luistert het grootste deel van het gesprek als een vlieg aan de muur mee. Zij horen, zien en voelen de emoties in de gesprekken. Aan het einde van het gesprek mogen klanten vragen stellen aan de medewerkers en andersom. In die laatste fase ontstaat magie. Klanten voelen zich gehoord, voelen verbinding en oprechte betrokkenheid vanuit de organisatie. Echte klantconnectie dus! Nieuwsgierig naar wat klantarena’s voor jouw organisatie kunnen betekenen? Of wil je sparren wat jullie eerste stap kan zijn om de klantbeleving te verbeteren? Neem gerust contact met ons op via Kees@TOTE-M.com.