Customer Journey Mapping Training & Coaching

Vraag jij je al een tijdje af waarom en hoe je met Customer Journeys aan de slag moet? Wil jij de theorie tot je nemen en je bekwamen in de praktijk?

Zijn Customer Journeys in jouw organisatie prachtig vormgegeven platen maar heeft de klant hier nog niets van gemerkt?

Blijft jouw organisatie ook hangen in discussies over wat Customer Journeys, touchpoints, en personas wel of niet zijn en wat je eraan hebt?

Vind je dat je klant een betere service en beleving verdient dan deze nu krijgt, maar lukt het maar niet om hier echt een goede aanpak op los te laten?

Zoek je een instrument om in kaart te brengen hoe de klantbeleving in deze uitdagende tijd is, en hoe deze juist nu zou moeten zijn?

Dan is het tijd om je in te schrijven voor 1 of meer van onze modules. Leer (online) de theorie en praktijk van de grondleggers van Customer Journeys in Nederland.

Module 1: Customer Journey Mapping. Waarom, wat en hoe?

We nemen je mee in de ontwikkelingen en trends op gebied van Customer Experience (CX). We maken duidelijk hoe krachtig Customer Journey Mapping (CJM) is en hoe dit door diverse organisaties succesvol wordt ingezet. We leggen je precies uit wat CJM wel en niet is, wat de valkuilen zijn en hoe je hands-on een Customer Journey map kan maken.

Al snel gaan we interactief aan de slag om de eerste ervaring op te doen. Je verplaatst je in verschillende rollen en leert welke onderdelen je verwerkt in een Journey Map. Hierbij geven we je handige tips & tricks.

De Journey Maps geven ‘slechts’ een beeld van de huidige ervaring van de klant. Hoe creeër je op basis van deze inzichten nu een optimale, effectieve en memorabele klantreis? Ook dat leggen we je uit.

Module 2: Merk & Customer Journey

In module 1 heb je kennisgemaakt met de achtergrond, theorie en praktijk van Customer Journey Mapping. Waarom ga je ermee aan de slag? Wat is het? En hoe maak je een Customer Journey? Ook heb je geleerd hoe je tot een optimale Customer Journey komt.

In module 2 gaan we in op het belang van het Merk in een Customer Journey. Wat maakt een sterk merk en hoe kan je de merkbeloften expliciet maken. Hoe en waar verwerk je Merkwaarden in de journey van jouw klanten? Naast het beantwoorden van bovenstaande vragen ga je aan de slag met het opstellen en uitwerken van een Customer Journey voor jouw organisatie. Als je de huidige Journey hebt opgesteld pakken we door om een verbeterde Journey uit te werken, dit alles onder directe coaching en begeleiding van een Senior Consultant van TOTE-M. Hierdoor is een zeer stijle leercurve verzekerd!

Module 3: Customer Journey Coaching

Na de inspiratie en praktische ervaring die je hebt opgedaan in module 1 en 2 gaat nu het echte werk beginnen. Je handen jeuken om door te pakken en je inzichten toe te passen in jouw organisatie of bij jouw klant. Maar hoe pak je dit goed aan? Wij geven je antwoord op vragen zoals: 

  • Waar begin ik mee? Welke doelgroep is het meest relevant?
  • Hoe kies ik de juiste scope?
  • Hoe kom ik aan klantinzichten?
  • Hoe vertaal ik klantinzichten naar verbeterthema’s?
  • Hoe voer ik een Design Sprint uit om de optimale beleving uit te werken?
  • Hoe krijg ik intern commitment voor een Customer Journey traject?
  • Hoe betrek ik mijn klant bij het bedenken en uitwerken van verbeterideeën?

Deze module voorziet jou in de mogelijkheid om 2 keer 2 uur (of dagdeel) met ons te sparren over je aanpakkeuzes en/of de issues waar je tegenaan loopt. Als grondleggers van Customer Journeys in Nederland helpen wij jou op weg en maken we jouw Customer Journey project tot een suces!

Praktische zaken

De trainingen worden online gegeven. We maken gebruik van interactieve tools. Module 3 – Coaching is individueel en kan desgewenst face-to-face plaatsvinden (uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM).

Elke module beslaat 1 dagdeel (4 uur).

Data:
De eerstvolgende modules starten in september.

Start je liever op een ander moment? Geef dit aan bij het inschrijven, dan bespreken we de mogelijkheden.

Kosten (excl. BTW):
Per module:    € 295,-
Module 1 & 2:  € 495,-
Module 1, 2 & 3:  € 795,-

Klik hier om je in te schrijven

Of neem contact met ons op voor meer informatie.

Ben je benieuwd wat wij voor onze klanten doen? Lees hier verder.

Comments are closed.