Tweedaagse cursus customer journey: creëer een memorabele klantreis

15-01-2019

In de kunst- en cultuursector wordt steeds meer aandacht besteed aan klantgericht ondernemen en customer experience management. Daarbij staat service hoog in het vaandel en is er in toenemende mate aandacht voor de beleving van de bezoeker. Maar hoe zorg je ervoor dat het bezoek aan jouw organisatie nog lang in het hoofd van de bezoeker blijft? En hoe maak je de klantreis zodanig onderscheidend dat mensen opnieuw kiezen voor jouw organisatie?

 

In samenwerking met cultuurmarketing.nl gaf TOTE-M op 15 januari 2019 de tweedaagse cursus customer journey: creëer een memorabele klantreis.

 

Cursus customer journey

In deze cursus zijn de aanwezigen aan de slag gegaan met het bepalen van de behoeften van hun doelgroep en zijn de cruciale contactmomenten in de klantreis geanalyseerd. Door middel van onder andere customer journey mapping en een introductie op publieksonderzoek werden nieuwe klantinzichten overzichtelijk in kaart.

Hierna zijn we aan de slag gegaan met het optimaliseren van de klantreis en het creëren van een positieve merkbeleving voor de bezoeker. Door klantprocessen efficiënter en beter in te richten draag je bij aan een hogere klanttevredenheid, wat kan leiden tot meer loyale bezoekers en ambassadeurs voor jouw culturele organisatie.

Tijdens deze tweedaagse cursus zijn de theorie en praktijk gecombineerd. Zo was er een introductie op relevante begrippen en veelgebruikte tools binnen customer experience management.

 

Inhoud

  • Trends en ontwikkelingen in customer experience management
  • Het belang van de klantreis in de cultuursector
  • Effectieve klantbeleving: van bewustwording tot aankoop en het creëren van loyaliteit
  • Gedrag en drijfveren van bezoekers
  • De rol van publieksonderzoek
  • Customer journey mapping: tips en valkuilen
  • Praktijkbezoek aan culturele instelling: ervaar zelf de klantreis
  • In kaart brengen van customer journey touchpoints
  • De cirkel rond: meten, optimaliseren en bevorderen van retentie

 

Kon je er niet bij zijn maar wil je wel meer informatie over deze cursus?
Neem dan contact met ons op via nl.info@tote-m.com of bel 020 420 77 80.

Docent

Kees Kerkvliet is managing director en eigenaar van TOTE-M, een bureau gespecialiseerd in klantbeleving. Gedreven door zijn missie om Nederland elke dag een stukje klantgerichter te maken, heeft Kees vele verschillende organisaties kunnen helpen met het realiseren van een waardevolle ontmoetingen, klantgerichte medewerkers, efficiënte klantprocessen en een verhoogde NPS. TOTE-M werkt o.a. voor organisaties als BMW, Triodos, IKEA, ING en Renault. Daarnaast is Kees verbonden aan Beeckestijn Business School als kerndocent van de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management.