Het creëren van persoonlijke waardevolle ontmoetingen in de student journey

13-11-2018

De juiste student op de juiste plek. Als onderwijsinstelling hoor je dit voortdurend. Het medialandschap verandert constant, maar ook de voorwaarden om te studeren. Het leenstelsel heeft ervoor gezorgd dat de student extra zorgvuldig zijn studie uitkiest. Er is nog een grote slag te slaan om deze student de juiste studiekeuze te laten maken. Communicatie met de (aankomende) student speelt hierbij een centrale rol. Dit is dan ook precies waar het congres The (Next) Student over gaat!

 

Impressie The (Next) Student 2017

The student journey: het inzetten van personal video tussen aanmelding en inschrijving

Op 13 november was TOTE-M aanwezig bij The (Next) Student en delen we onze kennis en ervaring over ‘The Student Journey’. Samen met Simone Marks (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en Simon Blok (Soryteq) vertelde Katja van Wel (TOTE-M) over hoe de Student Journey tot stand is gekomen en hoe het inzetten van een personal video tussen aanmelding en inschrijving een merkwaardige beleving creëert.

Tijdens deze sessie werd, aan de hand van een praktijkcase van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, een inkijkje gegeven in de Customer Journey Mapping-methodiek van TOTE-M.

  • Hoe zorg je dat een ontmoeting memorabel is?
  • Hoe onderzoek je de student journey en hoe stel je prioriteiten bij het optimaliseren van de journey?

Vervolgens werd en ingezoomd op het project Personal Video, een van de gekozen oplossingen waarbij de HAN 12000 aanmelders persoonlijke hulp biedt en alle startende studenten verwelkomt. De deelnemers gingen naar huis met een stukje kennis en inspiratie op het gebied van customer journey mapping en de inzet van dynamische video. Daarnaast hebben ze tips meegekregen voor een succesvolle implementatie.