Inspiratiedag voor Woningcorporaties

29-10-2021

Veel woningcorporaties zoeken manieren om de huurderstevredenheid te verbeteren. Speciaal voor die corporaties organiseren wij samen met Beeckestijn Business School deze inspiratiesessie. Leer van experts en ervaringsdeskundigen hoe je tot een relevante en gedragen klantvisie komt, hoe je deze klantvisie inzet om klantreizen te verbeteren en hoe je zelf een klantreis in kaart brengt.

Na afloop van deze inspiratiesessie…

  • … weet je wat er nodig is om tot een goede klantvisie te komen.
  • … kun je zelf een klantreis in kaart brengen.
  • … ken je de psychologische aspecten die een rol spelen bij klantbeleving.
  • … weet je hoe je impactvolle keuzes maakt.
  • … heb je inspiratie opgedaan met voorbeelden en lessons learned uit de woningcorporatiesector.
  • … heb je je netwerk vergroot en andere collega’s uit de sector ontmoet met een passie voor klantbeleving.

Voor wie? Voor medewerkers en leidinggevenden die werkzaam zijn bij een woningcorporatie en bezig zijn of de ambitie hebben om de huurdersbeleving te verbeteren. Ben je geïnteresseerd en wil je inspiratie opdoen? Dan zien we jou graag op 29 oktober! Meld je snel aan, er is ruimte voor maximaal 65 deelnemers. 

Locatie: Landgoed Leusderend, Leusden

Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Testen voor toegang. Om toegang te krijgen tot dit event dien je in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Een geldig coronatoegangsbewijs is een vaccinatiebewijs of herstelbewijs of een negatieve toegangstest van testenvoortoegang.org 

Sprekers

Tamara Rolman
Met haar passie voor het verbeteren van klantbeleving en 16 jaar ervaring in de woningcorporatiebranche deelt Tamara graag haar ervaringen en lessons learned met jou. Tamara heeft veel ervaring met het verbeteren van diverse klantreizen in de corporatie branche. Denk bijvoorbeeld aan de klantreizen van nieuwe en vertrekkende huurders, een huurder met een reparatieverzoek en een huurder met een klacht. Daarnaast is zij bedreven in het in co-creatie formuleren, implementeren, borgen en meetbaar maken van klantbeloften..

Kees Kerkvliet
Kees is Managing Director bij TOTE-M en richt zich dagelijks op het optimaliseren van klantinteracties en klantbeleving. Gedreven door de missie: het creëren, faciliteren en borgen van Waardevolle Ontmoetingen, springt hij iedere morgen weer met enthousiasme uit zijn bed om Nederland iedere dag weer een beetje klantgerichter te maken!

Loraen van de Burgt
Loraen is vastberaden de huurdersbeleving bij Mitros te verbeteren. Ze deelt vandaag haar aanpak hoe zij stappen zet om de klantreis van vertrekkende huurders met een lange woonduur te verbeteren. Mooie case met aanbevelingen. Daarnaast deelt zij ook lessons learned over hoe andere klantreizen bij Mitros handen en voeten krijgen.